1. პროექტის სახელწოდება: "ქართული სამზარეულო".
2. პროექტის მთავარი იდეა (თემა) 1-2 წინადადებით: საქართველოს სხვადასხვა კუთხისთვის დამახასიათებელი კერძების გაცნობა,კულინარიული რეცეპტების კრებულის შექმნა ინგლისურ ენაზე.
3. პროექტის აქტუალობა: მოსწავლეები არ შეუძლიათ კულინარიასთან დაკავშირებული ლექსიკის გამოყენება.
4. პროექტის მიზნები: მოსწავლეები გაეცნობიან სხვადასხვა კუთხისთვის დამახასიათებელ კერძს და მათი მომზადების წესებს,განივითარებენ კვლევა-ძიების უნარს,შეადგენენ კულინარიული რეცეპტების კრებულს, შეისწავლიან შესაბამის ლექსიკას ინგლისურ ენაზე და ასევე გამოიყენებენ გრამატიკულ კონსტრუქციებს.
5. მონაწილეთა ასაკი: 12-13 წელი.
6. ვადები/ხანგრძლივობა: 6კვირა.
7. მოსალოდნელი შედეგები/პროდუქტები, რაც შეიძლება შეიქმნას: მოსწავლეები შეისწავლიან და გამოიყენებენ სამზარეულოსთან დაკავშირებულ ლექსიკას და გრამატიკას და შექმნიან ბლოგს და ატვირტავენ ინგლისურ ენაზე კულინარიული რეცეპტების კრებულს- პრეზენტაცია-სლაიდშოუ.
8. პროექტისათვის საჭირო ძირითადი რესურსები: ინტერნეტი-ბლოგი,ინგლისურ-ქართული ლექსიკონი.
9. პროექტის მსვლელობა (ძირითადი აქტივობები):
1) მოსწავლეებისათვის პროექტის მიზნის გაცნობა.
2) მოსწავლეების ჯგუფებად დაყოფა და ფუნქციების განაწილება:
1. პირველი ჯგუფი მოიძიებს მასალას და გაეცნობა ქართლ -კახეთის ტრადიციულ სამზარეულოს,მეორე ჯგუფი მოიძიებს მასალას და გაეცნობა იმერულ და გურულ სამზარეულოს,მესამე ჯგუფი მოიძიებს მასალას და გაეცნობა მეგრულ და სვანურ სამზარეულოს,მეოთხე ჯგუფი მოიძიებს მასალას და გაეცნობა აჭარულ სამზარეულოს.შეისწავლიან შესაბამის ინგლისურ ლექსიკას.
2.პროექტზე მუშაობა: მასალის - დამუშავება - დახარისხება,მოსწ.შეისწავლიან შესაბამის ინგლისურ ლექსიკას და გამოიყენებენ გრამატიკულ ერთეულებს.
3.ბლოგის შექმნა და კულინარიული რეცეპტის განთავსება.
4.პროექტის წარდგენა-პრეზენტაცია
10. საგნებთან/საგნობრივ ჯგუფებთან/ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან
კავშირი:
ისტი.ის ტექნ. V. 1. მოსწავლეს შეუძლია ისტ-ის ეფექტიანად და უსაფრთხოდ გამოყენება.ის ტექნ. V.5. მოსწავლეს შეუძლია სხვადასხვა სახის ციფრული საშუალების შერჩევა და გამოყენება ინფორმაციის მოძიებისას და კვლევის პროცესში.
უცხოური ენის პრაქტიკული გამოყენება (მედიაცია) უცხ.ს.I.29. მოსწავლეს შეუძლია უცხოურ ენაზე განახორციელოს სხვადასხვა ტიპის პროექტი (მაგ., შეადგინოს კულინარიული რეცეპტების კრებული, სკოლის მოსწავლეთა ნახატების/ნაკეთობების კატალოგი ვებ-გვერდზე განთავსებლად უცხოენოვანი მოსწავლეების საყურადღებოდ და სხვა).
11. პროექტის ხელმძღვანელი (მასწავლებელი):თეონა იკოშვილი.
12. ხელმძღვანელის ელ.ფოსტა:teonaikoshvili@gmail.com
13. პროექტის ვებგვერდი/ბლოგი: https://teonnnaikoshvili.blogspot.com/
14. პროექტის განხორციელების გეგმა
2. პროექტის მთავარი იდეა (თემა) 1-2 წინადადებით: საქართველოს სხვადასხვა კუთხისთვის დამახასიათებელი კერძების გაცნობა,კულინარიული რეცეპტების კრებულის შექმნა ინგლისურ ენაზე.
3. პროექტის აქტუალობა: მოსწავლეები არ შეუძლიათ კულინარიასთან დაკავშირებული ლექსიკის გამოყენება.
4. პროექტის მიზნები: მოსწავლეები გაეცნობიან სხვადასხვა კუთხისთვის დამახასიათებელ კერძს და მათი მომზადების წესებს,განივითარებენ კვლევა-ძიების უნარს,შეადგენენ კულინარიული რეცეპტების კრებულს, შეისწავლიან შესაბამის ლექსიკას ინგლისურ ენაზე და ასევე გამოიყენებენ გრამატიკულ კონსტრუქციებს.
5. მონაწილეთა ასაკი: 12-13 წელი.
6. ვადები/ხანგრძლივობა: 6კვირა.
7. მოსალოდნელი შედეგები/პროდუქტები, რაც შეიძლება შეიქმნას: მოსწავლეები შეისწავლიან და გამოიყენებენ სამზარეულოსთან დაკავშირებულ ლექსიკას და გრამატიკას და შექმნიან ბლოგს და ატვირტავენ ინგლისურ ენაზე კულინარიული რეცეპტების კრებულს- პრეზენტაცია-სლაიდშოუ.
8. პროექტისათვის საჭირო ძირითადი რესურსები: ინტერნეტი-ბლოგი,ინგლისურ-ქართული ლექსიკონი.
9. პროექტის მსვლელობა (ძირითადი აქტივობები):
1) მოსწავლეებისათვის პროექტის მიზნის გაცნობა.
2) მოსწავლეების ჯგუფებად დაყოფა და ფუნქციების განაწილება:
1. პირველი ჯგუფი მოიძიებს მასალას და გაეცნობა ქართლ -კახეთის ტრადიციულ სამზარეულოს,მეორე ჯგუფი მოიძიებს მასალას და გაეცნობა იმერულ და გურულ სამზარეულოს,მესამე ჯგუფი მოიძიებს მასალას და გაეცნობა მეგრულ და სვანურ სამზარეულოს,მეოთხე ჯგუფი მოიძიებს მასალას და გაეცნობა აჭარულ სამზარეულოს.შეისწავლიან შესაბამის ინგლისურ ლექსიკას.
2.პროექტზე მუშაობა: მასალის - დამუშავება - დახარისხება,მოსწ.შეისწავლიან შესაბამის ინგლისურ ლექსიკას და გამოიყენებენ გრამატიკულ ერთეულებს.
3.ბლოგის შექმნა და კულინარიული რეცეპტის განთავსება.
4.პროექტის წარდგენა-პრეზენტაცია
10. საგნებთან/საგნობრივ ჯგუფებთან/ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან
კავშირი:
ისტი.ის ტექნ. V. 1. მოსწავლეს შეუძლია ისტ-ის ეფექტიანად და უსაფრთხოდ გამოყენება.ის ტექნ. V.5. მოსწავლეს შეუძლია სხვადასხვა სახის ციფრული საშუალების შერჩევა და გამოყენება ინფორმაციის მოძიებისას და კვლევის პროცესში.
11. პროექტის ხელმძღვანელი (მასწავლებელი):თეონა იკოშვილი.
12. ხელმძღვანელის ელ.ფოსტა:teonaikoshvili@gmail.com
13. პროექტის ვებგვერდი/ბლოგი: https://teonnnaikoshvili.blogspot.com/
14. პროექტის განხორციელების გეგმა
No comments:
Post a Comment